Filmkväll och sovmorgon.

Sa innan vi lade oss igår att imorgon ska jag stiga upp tidigt så man känner att det är vardag igen... vaknade vid 8:30, somnade om... vaknade igen vid 9 tiden somnade om och vaknade en gång till efter 10 och tänkte att jag skulle kliva upp men vips va klockan halv 12 och då pallrade jag mig äntligen upp. Det var kyligt men skönt i sovrummet. Min älskade hade öppnat fönstret på vid gavel men jag sover ju alltid skönare när det är kallt i rummet.. :) :P

Igår kväll hade vi en myskväll med film, god mat, grönsaker och dipp.

Började kvällen med att se Mumien 3 vilket var en besvikelse, de fösta två va ganska bra men den här tredje filmen var inte alls bra tycker jag.  Till den filmen åts en god middag med ungstekta sötpotatisskivor, bea sås och lövbiff.

Efter att den första filmen var avklarad ställde vi i ordning grönsaker med dipp och på med andra filmen som var ARN Riket vid vägens slut. Den va faktist mycket bra tycker jag.

Nu hade klockan blivit rätt mycket men vi hade en film kvar att se. vi hörde 3 filmer för 75kr nere på spelbutiken.
Den sista filmen va inte så lång....  som jag sa till maria... den är inte riktigt 2 timmar, den är bara 1h 60min (1,60) lång :S
Visade sig att den bara var 104 minuter lång. Den sista filmen vi kollade på 10.000 BC som jag blev överrakad av. Har hört att den ska vara jättedålig och så men jag tyckte den var bra iaf.

När vi kollat klart på den här filmen var vi rätt trötta, flabbade för minsta lilla sak, skrattade så fort vi kollade på varandra..... Fattar inte idag vad som var så kul med "den är ju inte riktigt 2 timmar, den är ju bara 1h 60 minuter" men vi skrattade så vi kunde knappt andas.

Nu håller Maria på och dammsuger så det står härliga till, men dammsugaren vill inte alltid som hon vill hehe

Ska skriva ihop lite ändringar på CV sen ska jag skicka iväg ännu en jobbansökan, den här gången är det LÄkemedelsverket i Uppsala som söker en webbassistent till kommunikationsenheten.

Helgen har annars gått fort, på lördagen var vi till Marias bror och hälsade på. Liam har blivit så stor nu och nu börjar han prata lite mer också.

Såg i Olovs blogg att han saknar mig, jag saknar dig också ska du veta och det är bara att höra av sig om det är något.

Nu ska jag göra något annat en stund, börja på på mitt CV kanske och se ifall det är något som man kan göra bättre.... det tyckte iaf jobbcoachen på arbetsförmedlingen när jag var på besök där förra veckan. Skulle göra lite ändringar för att få mer spets på det hela och på så sätt få min CV att stå ut lite mer bland de övriga sökande.

Vårväder och jobbjakt.

Nord Uppland har välkommnat mig på bästa möjliga sätt.. vädret har varit otroligv vackert sedan mitt inträde. Just nu sitter jag framför datorn som vi har placerat i köket av alla ställen. Sitter och kollar ut genom fönstret som jag har på min högra sida. I det mesta helt klarblå himmel och solen skiner så fint över den snö som finns kvar ute på täkterna på andra sidan vägen. nästan +10 grader på tempometern i köksfönstret.

Vi har fått rätt bra ordning, Maria har fixat och trixat med det mesta och vi har fått till det väldigt mysigt.

Sovrummet och köket blev hur bra som helst efter omtapetseringen. I söndags var vi till IKEA och köpte nya knoppar till köksluckorna och kan säga att det blev en stor skillnad. Nu passar de gula luckorna in mot de gråa väggarna mycket bättre.

Igår var vi in till Tierp en sväng, besökte Lidl för första gången och vilken besvikelse det var... mer ostrukturerad butik får man leta efter, även Dollarstore i Gävle, som vi svängde förbi på hemfärden i söndags, var mycket sämre än i Sveg. Inte samma ordning och struktur. Avdelningarna som i Sveg ligger i en skön ordning efter varandra låg huller om buller i butiken i Gävle.
Anledningen att vi åkte in till Tierp var att jag skulle skriva in mig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Det gick bra och fort. klart på 5-10 minuter.
På fredag ska jag till dom igen och träffa nått som heter Jobb coach, vet inte vad det är för något men det får jag nog reda på då. Skulle iaf gå igenom mitt CV för att se om det gr att göra om det lite för att få det så optimalt som möjligt.

Det var skönt att höra att hemfärden för mor å far gick bra, inga missöden men en liten felkörning i tönnebro.... jag säger som Pheonix... Jag vill åka fel med mormor :P

Ja, nu ska vi nog ut och ta en promenad i det vackra vädet sen väntar en gorme middag iform av ravioli :D

Hoppas ni har det bra där uppe och att saknaden inte är allt för stor, vi kommer upp och hälsar på er alla om några veckor.  Och ni ska veta att ni är alla välkomna hit och hälsa på när ni vill, hör av er när ni passerar Gävle så vi hinner få lite ordning bara :D

Sista dagen avklarad, nu väntar flytt :)

Då var sista arbetsdagen på SYKES avklarad och nu väntar flytt till Skärplinge och min Maria :)

Släpvagnen är packad, imorgon bitti packas bilarna smockfulla sedan åker tre halvstolliga norrlänningar söderut.

Sista arbetsdagen på SYKES avlöpte galant och jag fick en lugn avslutning på veckan, eller hela veckan har varit lugn och skön, precis som det ska vara.

Blev avtackad med både blommor och present, en väckarklocka :D hehe.. undras vaför :D, från mina jobbarkompisar. Arbetsdagarna har varit mycket bra när man är med så bra jobbarkompisar, skämten är många och nivån är väldigt hög och låg med betoning på låg :D
Bjöd på en väldigt god cheesecake, blev mycket bättre än vad jag trodde men gud va mäktig den va :) en bit sen va man mätt i magen för hela dagen.


Nu ska fixa lite och sen väntar sängen, blir en tidig morgon imorgon om vi ska komma fram i skaplig tid.


Skärplige here I come :)

Dags för lite äkta Norrlands Guld i Nord Uppland :P :D

Cheesecake i fulla muggar

Ikväll håller jag på och baka cheese cake som jag ska ta med mig till jobbet imorgon. Min sista dag är imorgon, sen bär det av till Maria i Skärplinge :)

Här är lite bilder från kvällens bak. Detta är kaka nummer 1, ska baka en till eftersom det är många som ville smaka :)

Varje kaka räcker till 10 personer enl. receptet.


Det här är vad som inhandlades för kvällens bak. Två stycken New York Blueberry Cheesecake. Här är kakan innan förpackningarna blev brutna, ingen återvändo nu. Bara att sätta igång :)



Kakan är upphäld i formen och redo för ugnen.


Har har kakan stått inne i ugnen en stund


Nyss uttagen ur ugnen, men den fick in en sväng till... va dallrig i mitten :D



Nu verkar den vara klar, nu väntar jag på att formen ska kallna så jag kan börja på kaka 2.... klockan är nu 00:13 :S

Nya skor äntligen

Nu har jag fått mina nya skor, kom med posten idag. Fann ett par jättebilliga skor på rean hos smartguy.se

Totalt 201kr +117 i frakt :) Frakten nästan dyrare än skorna men what da hell... två par skor för 201 kr är inte så pjåkigt... å snygga är dom ju också :)

Så här är de:


Dessa skor kostade 77 kr på utförsäljningen, ordinarie pris var 466kr, rätt bra pris.



De här skorna kostade 124kr, ordinarie pris var 621kr.


Båda skorna passade perfekt.

Inte länge kvar nu

Nu är det inte långt kvar tills jag befinner mig nere hos min älskling i Skärplinge.
Den här tiden om en vecka sitter vi troligtvis och dåsar framför TV'n efter vår första middag som sambos. Fy fan va skönt det känns att vi ska bli sambos. Längtar tills nästa helg :)

Då ska även våra päron träffas för första gången, hoppas mor å far kan hålla sig i skinnet :D.
Det kommer säkert gå bra.

Nu ser jag mest fram emot att träffa Maria igen men även och se de nytapetserade rummen som har blivit gjorda medans jag varit borta. Oändliga tack till Marias pappa och bror som hjälpte till att fixa tapetseringen. Min gumma har varit helt slut på kvällarna när jag talat med henne så hon verkar ha stått i rätt bra hon också, duktigt jobbat :)

Hittade väldigt mysiga tapeter till både sovrummet och köket, och det ska bli som jag sa nyss otroligt spännande och se det färdiga resultatet.. Kanske man kan få en sneakpeak när det kommer bilder på Marias blogg :)

I helgen har jag gjort absolut noll. Har inte ens ett minne av något vettigt som jag gjort. Helt jätteskönt att ha en sån här lugn helg efter förra veckans häktiska flytt. Hela den här veckan har varit rätt lugn faktiskt.

Nu påbörjar jag min sista vecka på SYKES, på fredag jobbar jag min sista dag och det ska bli jätteskönt att komma bort från det stället. Ett företag som inte värdesätter sina anställa ett dyft. Man gör allt för att försöka sitt bästa men får för det mesta inget tillbaka, förutom om man inte gör sitt bästa. Näe, lite bättre personalvård så kanske fler stanna... men kanske de inte vill att folk stannar länge för då måste de höja lönerna istället för att ta in nya till en låg ingångslön.

Nu börjar jakten på att få ett nytt jobb och jag hoppas fortfarande på att Dialect i Östhammar ska ha möjlighet att genomföra sina planer för då hade jag stor chans att få ett jobb där. Stod först på önskelistan iaf sa de senast jag talade med VD'n :)

Har sökt några mer jobb också, bland annat på Media Markt i Gävle men där var det över 6000 sökande så kommer man in där får man vara väldigt nöjd.

Väldigt impad på morsan som nu klarar av att lägga upp saker på Tradera helt själv, lite besvärligt med klippa och klistra men det tar sig :). Har idag hjälpt henne att knäppa kort på en massa objekt som hon i skrivandes stund håller på och lägga upp. Bra jobbat morsan!

Är också glad över att det verkar vara OK mellan Olov och Kristina. Ni passar ihop och jag blev jätteglad när jag fick höra att det inte är några problem. Det spelar ingen roll vart ni bor bara ni är tillsammans :)

Funderar på att skapa en ny blogg där jag skriver lite om Walsall FC, får se om jag orkar göra det men det kan ju få fler fotbollsvänner att få upp ögonen för denna lilla mysiga fotbollsklubb :)

Näe, nu ska jag fortsätta med att inte göra något vettigt.

Känner mig lite tillbakalutad idag och kör in en låt till av Jim Reeves.

Love U Maria!

Jim Reeves - Wolcome To My World

Welcome to my world
Won't you come on in
Miracles I guess
Still happen now and then.

Step into my heart
Leave your cares behind
Welcome to my world
Built with you in mind.

Knock and the door will open
Seek and you will find
Ask and you'll be given
The key to this world of mine.

I'll be waiting here
With my arms unfurled
Waiting just for you
Welcome to my world.

Waiting just for you
Welcome to my world...




Boot Camp

Läste på Aftonbladets avdelning för kropp och hälsa att förre landslagsbrottaren Martin Lidberg ska i samarbete med något företag starta en sk. boot camp. Många kanske kommer ihåg TV-programmet "Bröllopsform". Boot Camp'en kommer ha ett liknande upplägg tydligen.

Skulle vara väldigt häftigt att vara med på en sådan, dels för att få maximalt ut av sin träning sen skulle det ju vara en tokrolig upplevelse.

Kanske är något för oss att ge oss ut på eller hur brorsan? :)

ja, ja. Det går ju att röra på sig själv också men det är ju inte så roligt.

Nysätern, 2009-02-27

Bilder från snöskottardagen i Nysätern, 2009-02-27.

1 meter snö, på bilderna ser man inte annat än störarna på järsgården.... och så den där snorjärsiga stören förståss :-P



Till min älskling :)

Lyssnade runt på Spotify och fick en låt av Jim Reeves på örat och tyckte texten var så himla fin och fick mig att tänka på min älskade Maria.

Den här tillägnas dig min älskling :)


Jim Reeves - I Love You Because

I love you because you understand, dear
Every single thing I try to do
You're always there to lend a helping hand, dear
I love you most of all because you're you.

No matter what the world may say about me
I know your love will always see me through
I love you for the way you never doubt me
But most of all I love you 'cause you're you.

I love you because my heart is lighter
Every time I'm walking by your side
I love you because the future's brighter
The door to happiness, you open wide.

No matter what the world may say about me
I know your love will always see me through
I love you for a hundred thousand reasons
But most of all I love you 'cause you're you.




2,5 veckor kvar

Nu är det två och en halv vecka kvar sen slutar jag på SYKES! för andra gången :D
Sen bär det av till Maria för att flytta in på heltid. Har flyttat alla grejer utom kläder och möbler nu. Den 14/3 ska mamma och pappa följa med och se hur man hittar till Skärplinge, säkert mycket som förändrats neröver där sedan pappa var i de krokarna för många många år sedan. Inget är sig likt skulle jag tro.

Förra veckan var den mest intensiva på väldigt länge, hjälpte brorsan och flytta och vi spenderade varenda kväll med att bära grejer, varför skulle du ha en lägenhet på tredje våningen? Bra träning var det iaf.

På Tisdagen hjälpe jag Örjan och fixa sovrummet i huset, blir kanonbra. Satt på knä och skruvade spånskivor i golvet. Hade sköna knän efter det, fick stå på huk sista plattorna.
Det kommer bli jättespännande att se hur det blir när det är klart. Tror det blir jättebra.

På fredagen kom kulmen på en jobbig vecka. På morgonen stack jag och bror upp till Nysätern, dags att skotta taket på stugan. Vi trodde att någon skulle varit där och kört skoter till grannstugan så man slapp gå i jobbig snö hela vägen men ack så vi blev lurade när vi kom fram. Inte ens snöskor hjälpte mycket. ca 500 meters snöplöjning med snö upp till midjan blev det, det tog närmare 45 minuter att ta sig ner till stugan väl där fick vi en välbehövlig fika med kaffe och smörgås som fanns packad i ryggsäcken. Sen blev det till att skotta tak, va inte allt för mycket snö på taket men bäst att skotta när man ändå plogat sig ner.

Tillbaka gick det lättare, spåren som vi lämnat efter oss på vägen ner var lite lättare att gå i tillbaka, jobbigast var det att dra fram foten genom lössnön för att ta nästa steg, framför allt eftersom man va tvungen att dra foten i höft höjd för att komma åt att ta ett nytt steg. Men efter pustande och stönanden kom vi tills slut upp till bilen igen, dyngsura av svett.
Det roliga var att strumporna va blöta innan jag gick ner men när vi kom upp till bilen va strumporna innaför raggsockorna det enda som va torrt.

Hemfärd och en välbehövlig dusch, sen blev det ompackning och fyllde på bilen med ny soppa sen bar det av till Maria med det näst sista flyttlasset.

Helgen har gått så himla fort, jag undrar vart den tog vägen. Någon måste ha stuligt timmar av oss för den här helgen gick mycket fortare än vanligt trots att jag kom ner tidigare på fredagen än vad jag brukar göra.

Ja ja, jag har iaf haft en jättetrevlig helg. Lördagen spenderade vi med Marias föräldrar och brorsa med familj. På kvällen blev jag och Maria bjuden på mat på en kinarestaurang i Tierp. så gott så gott, har nog inte varit så mätt sedan julhelgen. Efter middagen blev det BIO, vi såg Män som hatar kvinnor. Den va faktiskt jättebra. Har itne gjort så mycket bra svensk film på sistonde men den här tyckte jag både va bra gjord och hade bra skådespelarinsatser.

Ser fram emot nästa del i trilogin, för jag förmodar att de kommer göra film av samtliga tre böcker. Eftersom jag inte läst böckerna kan jag ju inte jämföra hur filmen är jäntemot boken. Får väll sätta mig och läsa dom :S hehe

På söndagen blev det en tripp in till Gävle och Valbo. Maria och jag valde ut tapeter till sovrummet, Blir en läcker fondvägg med en tapet som har turkos botten med möster som går i brunt,beige och silver. Sen blir de övriga tre väggarna i en brun nyans som jag tror blir jättebra när det är uppsatt. Blir nya ljusa tapeter i köket också.

tror det kommer bli mycket mer hemtrevligt och mysigt där efter att det är klart, Marias pappa och bror ska hjälpa till med tapetseringen. Hade jag provat mig på att tapetsera hade nog den turkosa hamnat i taket och den bruna på golvet, så händig är jag :D

Näe, nu är det snart dags för lunch så jag får runda av det här inlägget här och önska alla jag känner en jättetrevlig fortsättning på dagen.

RSS 2.0