8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 & 15

Eftersom efterfrågan varit stor, här kommer ett svep av kaldender frossa.


Luckorna  8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 & 15.


Lucka 8


Lucka 9


Lucka 10
 

Lucka 11


Lucka 12


Lucka 13
 

Lucka 14


Lucka 15

Like a bridge over troubled water I will lay me down

På tisdag kommer min älskling upp så det är dags att sätta dammsugaren i arbete så det ser någolunda ordentligt ut här hemma :)
Just nu ser det ut som ett katastrofområdet, bombnedlag eller vad som hellst. En ordentlig rota är det iaf.

Just nu känns det bara som man går på tomgång och väntar på att någon ska lägga i ettan och dra iväg. Jag är rätt säker på att när tisdag kommer så är man i rätt gängor igen och kan fungera som en normal människa igen.
Jobbigt att vara ifrån den man älskar mest i världen.

Längtar till den dag vi kan vara tillsammans utan att veta att om några dagar måste man åka hem igen.

Fortfarande inte hört någt från Östhammar om jobbet men jag har ju egentlligen inte räknat med att få något svar före nyår heller men förhoppningen finns ju alltid där. Hållar alla tummar som går att hålla för att jag ska få detta jobb.

Såg att de sökte två servicetekniker också men de var du på jakt efter oavsett hur det ekonomiska läget såg ut, två hade slutat där nyligen. Min tjänst är en helt nyinsatt som de måste få godkänt på först innan de kan kan sätta sina planer i rullning. Bara att hoppas på att allt går som tänkt :)


Har sökt internet efter Johnny Cash version av Bridge over troubled water, hittade två på youtube men den ena hade de lagt upp utan ljud, vilket var rätt irriterande. Den andra som jag hittade hade själva sången men inledningen bestod av 30sek. till 1 min av religösa budskap från någon religös grupp som jag inte tyckte passade sig på min blogg. Är inte så religös av mig :D Synd för låten är grymt bra.. Johnny Cash version av denna låt är grym!

Sätter in orginalversionen av Simon & Garfunkel istället.
When you're weary, feeling small, 
when tears are in your eyes, i will dry them all;
I'm on your side. when times get rough
and friends just can't be found,
like a bridge over troubled water I will lay me down.
like a bridge over troubled water I will lay me down.


Längtar till Tisdag!




Mô Råkes

Lucka 5, 6 och 7 :)

Som mor å fars "stressljus" har jag hamnat några dagar bakom verkligheten med min kalender så här är tre dagar på ett svep :)

Lucka 5



Lucka 6



Lucka 7

Idag blev det klöver

Under dagens lucka 4 av chokladkalendern dök en fyrklöver upp.
Hade önskat mig annan typ av klöver igår på Lotto dragningen men får nöja mig med dagens klöver istället.



Undras vad morgondagens lucka gömmer :)

Årets första julklapp

Årets första julklapp tittade fram backom lucka 3 i chokladkalendern :)

 

Snökaos? Näe, bara när det snöar hos AB redaktionen

Snöat oavbrutet de senaste nio timmarna men vad skönt det är att slippa se stora rubriker hos Aftonbladet om snökaos :) Har närmare 30 cm snö här nu och jag hoppas den här snön blir kvar så vi får en vit jul.

Skottat infarten en gång redan sedan jag kom hem från jobbet men det var för ca tre timmar sedan och nu har det kommit ytterligare 5 cm snö.

Strömmen var borta en sväng också, hela Sveg var nedsläckt en stund, men som tur va kom strömmen tillbaka efter ett kortare avbrott.

Idag var jag och postade mina första Tradera saker som jag sålt. Fick in närmare 500kr för de tre saker jag hade ute på auktion så det känns skönt. 

Just nu har jag inte någon större llust att göra något alls, har ingen inspiration alls till att göra något just nu. Har iaf satt upp adventljustaken i köksfönstret, måste införskaffa lite mer julsaker så jag kan pynta till det lite och få in lite julstämning, En ljusstake gör ju inte så stor inverkan på mysigheten.

Har inte mycket mer och ta upp just nu.

Dagens lucka i chokladkalendern

Då var det dags att öppna lucka två i chokladkalendern. :)




Och motivet på dagens chokladbit var en... liten stjärna.



Bakom lucka 1 fanns ett....

..... chokladlok!!!

lucka 1


Det smakade mums kan jag säga :)

Nostalgi med chokladkalender.

Så idag var det dags att öppna lucka ett på choklad kalendern, jag vet att adventkalender är för barn men en chokladkalender är nostalgi och mysigt.

Jag och Maria köpte en varsin och i dag är det dags att öppna lucka ett, undras vad som gömmer sig bakom den luckan :)




Minns när man var liten så var det magiskt när det var dags att öppna dagens lucka. Sen hade man ju den vanliga kalendern också och man lyssnade på både radions adventkalender och sen kollade man på TV'n kalender också. Det var alltid kul att sitta där med kalendern i knäet och vänta tills det var dags för lucköppningen som oftast var i slutet av programmet.

Undertecknad snodde ett år både min egen och brorsans kalender och gömde mig bakom fotöljen i TV-rummet och vips var flera luckor öppnade och kalendrarna var till största delen tömd på choklad. Tror storebror inte kan förlåta mig för det fortfarande men nu kan man ju iaf skratta åt det :D


Igår kom jag hem efter en underbar helg hos Maria. På lördag var vi hem till hennes föräldrar och åt en jättegod taco middag, mumsigt ska ni veta. Sen mös vi framför TV'n lördagkvällen. Vi stälde klockan på åtta för att åka till Valbo och kolla i affärer och köpa lite julklappar men åtta blev halv tio innan vi klev upp. Vi är inte morgonpigga någon utav oss och det ör ju så skönt att ligga och dra sig och va riktigt lat på morgonen, även om dagen blir lite kort.

På köpcentrat i Valbo hittar vi endel saker som i dagsläget inte går att berätta, det märks vad det är på kvällen den 24/12 men jag är jättenöjd med det vi hittade. Hoppas bara att de som får det blir lika nöjda. Åt en god middag på IKEAs restaurang. Blev kottlettrad, strips, rotfruktskomplott och både beasås och brunsås. Mumsigt värre.
Kul att gå omkring på IKEA och drömma på vad vi ska ha när jag och Maria flyttar ihop, längtar så mycket tills dess. Känns som mer och mer faller på plats. Och det som känns bra är att vi båda verkar tänka på samma sätt. Otaliga är de gånger som vi sett nånting och sedan utbrister samma påpenakde exakt i samma ögonblick som vi tittar på varandra och börjar gapflabba. Tur att vi båda har nära till skratt :D Ofta slutar allt i ett gapflabb oavsett vad det är.
Vi är nog rätt knasiga båda två hehe.

Va inte alls någe roligt och åka hem igår, för det första ville jag inte lämna Maria det är alltid lika jobbigt och för det andra hade jag hört från brorsan att det hade snöat drivvis med snö här uppe och vägarna var oplogade och svåra att ta sig fram på. Men jag var tvungen att åka iaf för jobbet väntade ju idag. Det gick jättebra, blöt väg hela vägen upp till Järsö men det var inte halt någonstans, efter Järvsö började det bli lite issträngar och moddigt men det var inget som väntade ovanför Ljusdal och sedan efter Kårböle blev det VM i spårig väg, bilen hoppade lite fram och tillbaka ibland och det lustiga var att ute i kanterna, ca 1,5 meter in från varje kant såg det nyplogat ut medans det i mitten var en sträng med lössnö och mellan dessa var det tillplattat packad snö som var spårigt värre.  Fasen va skönt att man hade 4wd. Var inga som helst problem att köra fast det var dålig väg. Kände ingen halka alls.
Fick parkera på gatan när jag kom hem för infarten var naturligtvis igenplogad som vanligt. Fast de kan ploga över all snö till andra sidan av vägen envisas de med att lägga större delen av plogkanten mot sidan där vi villaägare har våra infarter, på andr sidan är det ju bara hyreshus som ändå inte har någon ingång ut mot vägen. Varför inte ploga över allt mot den sidan istället. Det gick ju bra för åtta år sedan att göra det men det är väll någon ointelligent plogare som tagit över den tjänsten nu också. Ska banne mig skriva brev till kommunen och klaga.

Idag fick jag min tvättmaskin såld, tack mamma, pappa och Olov som hjälpte mig att fixa så den som skulle köpa den kunde komma fast jag var på jobbet, ni är bäst!
Om någon nu kunde köpa bardisken också så är det mesta jag tänkt sälja borta. Barstolarna åker upp till Östersund den 10/12 för att säljas.

Har även fått mina fyra saker som jag lade ut på tradera såld fyra saker fick jag in nästan 500kr på totalt vilket är ett välkommet tillskott i kassan, speciellt om jag ska kunna åka ner till Maria den 12/12. Vi firar 6 månader tillsammans den 12 och tänkte försöka fira det på något sätt den helgen.

Näe, nu ska jag fortsätta att inte göra något. Känner inte för att  göra något alls just nu. Får se om jag hittar på något iaf.

Men hey... Mô råkes

RSS 2.0