Mer foton från dagen på Husberget.

Batteriet i digitalkameran tog slut ganska fort, hade glömt ladda batteriet. Men det blev några bilder iaf så jag lägger upp dom här nu också.

Håll till godo :)

Brorsan sitter förväntansfull i bilen i väntan på roliga timmen.
Olov förväntansfull i bilen. Roliga timmen börjar snart.

Oscar är otålig och vill komma fram för att åka snowracer.
Oscar ville åka snowracer och inte sitta jättelänge i bilen men till slut kom vi fram.

Olov försöker se normal ut och för en gångs skull lyckas han! :P
Olov försöker se normal ut och för en gångs skulle lyckas han :P

Fotografen ville ju inte vara sämre han :D
Fotografen ville ju inte vara sämre han :)

Men som vanligt lyckades inte brorsan vara ordentlig lång stund. :P
Men Olov kunde inte vara ordentlig lång stund. :P

Kristina och Oscar kämpar uppför backen...
Kristina och Oscar kämpar uppför backen

och kämpar....
och kämpar.....

och kämpar lite mera...
och kämpar lite till...

Äntligen uppe igen
Äntligen uppe!

Dags att åka ner igen
Dags att åka ner igen

Olov ger tummen upp för den åkturen
Tummen upp från Olov för den starten

Oscar tog sig en närmare titt på hur snön såg ut innifrån.
Oscar bestämde sig för att ta en titt på snön innifrån

Upp igen för att åka ner igen.
Men det var inget vidare, dags att gå upp igen.

Olov verkade bli hög av fjälluften eller är han snöhög? Näe, han är nog bara ett muskvrak. :D :p
Är han drogad av fjälluften? eller är han snöhög? Näe, han är bara ett muskvrak :D

Efter att ha lekt av sig var det skönt att åka hem igen, trött av luftombytet och aktiviteterna. Roliga timmen över för denna gång.
Efter att åkt kälke ett bra tag så var det dags att åka hem igen, trötta av dagens aktiviteter

Oscar var jättetrött efter att ha åkt snowracer jättelänge.
Men tröttast var nog ändå Oscar.

Stora och små barn i kälkbacken på husberget

Följde med övriga familjen upp  till Moster på Husberget i Hede och där  fördrev vi tiden med att åka lite kälke på täkten.

Batteriet tog slut i digitalkameran så jag fick fota med mobilen där av lite dålig kvalitet på vissa bilder, finns ingen zoom på telefon.

Bilderna är lite huller om buller, inte i kronologisk ordning :)













Och så här ser det största barnet av alla ut efter allt lekande :)


Snögubbar och spångubbar

Den senaste tiden har varit lite upp och ned. Min älskade Maria bestämde sig för att komma upp en sväng över helgen och det var så skönt att det inte dröjde mer än några dagar innan vi sågs igen. Vi som trodde att det skulle dröja flera veckor innan vi sågs igen :)
Dagarna tillsammans med dig känns så sköna, jag kan slappna av och inte tänka på något annat än positiva saker. Tack för att du kom in i mitt liv min älskling :)

Vad mer har gjorts jo, jag har fått en ny inneboende. En snögubbe som står ståtligt på gräsmattan utanför bron. Olov, Kristina och Oscar kom över och lånade gräsmattan för att rulla ihop en snögubbe. Den blev jättefin, kamuflerad med höstens löv som låg under snön på gräsmattan.

Foto finns på Kristinas blogg [här].

Tog äntligen tag i sovrummet också, det där sovrummet som jag tänkt fixa till i flera år nu. Med hjälp av storebror försvann nästan hela väggen på ett svisch och nu är nästan regelverket framme. Ö var här och kollade om väggen var bärande men han trodde inte det så det ska inte vara någon risk att ta bort väggen till kallskrubben. Men jag ska ändå såga i en utav reglarna för att se om den är lite stödjande.

Halva väggen fyllde däremot SJU hela svarta sopsäckar med sågspån, så storebror och jag såg ut som spångubbar när vi var klara. Tur att jag hade andningsmaskar så man slapp dra i sig allt spåndamm. Vill ju inte fylla på huvudet i onödan.

Vad mer har hänt... jo, fick reda på resultatet av högskoleprovet som jag gjorde i Oktober och jag överträffade mina förväntningar på mitt resultat. Jag hade räknat med att ha runt 0.3-0.5 av 2.0 i poäng eftersom det var första gången jag gjorde det men när jag öppnade kuvertet så upptäckte jag att min slutpoäng var 0.8 vilket var strax under det nationella snittet som låg på 0.92.
Det som drog ner mitt slutpoäng var mattedelen där jag bara hade sex av 21 rätt och medel låg strax över 11 poäng. En bättre insats på mattedelen nästa gång så kanske man kommer upp över det nationella snittet. På ord-delen och engelsk läsförståelse låg jag över medelvärdet vilket kändes skönt. På de andra delarna låg jag på medel el. några decimalpoäng över. Allt som allt så är jag mycket nöjd med resultatet på mitt högskoleprov med tanke på att jag inte pluggat något alls innan och det var ju som sagt första gången. Med lite plugg och träning i mattematik så kanske jag kan börja nosa på 1 poäng nivån :D Men det lär dröja innan jag gör Högskoleprovet igen.

Har inget planerat alls för helgen, tror nästan att jag ska fråga om det finns möjlighet att jobba lite extra för att tjäna in lite pengar till jullönen. Det skadar ju aldrig med lite extra pengar.  Jobba lördag morgon till Lunch skadar ju inte heller för är jag ledig sover jag ändå bort den tiden iaf så det är ju liksom inte så att jag förlorar någon ledigtid. Kan ju sitta några timmar på jobbet och vakna till och få betalt för det lika gärna som att sova bort halva dagen.

Näe, nu må jag jobba vidare även om det är lungt så måste man ju se ut som att jobba så man inte får hökarna över sig.

Höll på att glömma bort att berätta hur det gick på min arbetsintervju i Östhammar. Den gick jättebra, gick dit med en avslappnad attityd och visade min lugnhet och de verkade gilla att man har ett intre lugn som kan dra ner det hetska tempo som säljarna har. Nu ser jag fram emot beslutet om de kan anställa mig eller inte, de var tvungen att få lite klartecken från högre ort innan de kunde ta beslut. pga det ekonomiska läget var det inte läge att chansa. Senast första Februari skulle jag få besked men troligtvis tidigare än så trodde de.
De sa iaf att jag stod på förstaplats på listan för att få jobbet och det känns ju jätte bra. Arbetsplatsen känns jättebra. I och med att det inte är så många anställda blir man mer som en stor familj och jag håller alla tummar jag kan för att de ska anställa mig. Arbetsuppgifterna verkar väldigt stimulerande och jag kommer få göra något helt annat än vad jag gör nu även om det även finns delar av mitt nuvarande jobb kvar i det nya men man blir mer som en backoffice person som är ett användarstöd till de anställda.

Mô råkes.

Lutar åt en resa söderut till helgen

Ringde just till Dialect som jag ska till på en andra anställnings intervju och preliminärt med 99% säkerhet blir det på måndag kl. 10.

Om jag får 100% klartecken blir det avresa till Maria på fredagkväll. Får se om jag åker direkt efter jobbet eller om jag ska åka skridskor som vanligt på fredagkväll.

Ser fram emot det isåfall, en hel helg tillsammans med Maria, lite synd att jag kanske inte är hemma på farsdag som är på söndag.

20 min kvar av arbetsdagen och sen blir det hemgång.

Igår var jag jättetrött efter jobbet, värmde lite chili con arne som fanns kvar i kylskåpet sen slocknade jag som ett ljus i TV soffan. Sov från 18 tiden till 21:30.

Kollade på några avsnitt av Time Team och somnade på nytt i soffan och vaknade strax efter tre och då byttej ag till den sköna sängen istället och slocknade på nytt som ett ljus.
Det var iaf skönt att sova lite mer än vanligt.

Har varit väldigt lungt på jobbet idag, har fram till kl. 16 bara blivit runt 25 samtal och det är vad man tog före lunch igår och på måndag. Ändå är vi en man kort på min avdelning.

Nu ska jag slappa lite mera tills kl. slår 17 och håller tummarna att det inte kommer något mer samtal under de sista 20 minuterna.

Vi höres

RSS 2.0