Student ja visst :)

Då har man bestämt sig för att plugga lite de närmsta månaderna. Kom den 1 september in på en distans utbildning på Luleå Universitet men det blev problematiskt att hitta kurslitteratur. Boken fanns inte att få tag på. Kollade runt hela tellus men den fanns inte. Nu har iaf kursledaren fixat så vi som inte lyckats få tag på kursboken iaf ska kunna läsa innehållet i boken elektroniskt.

Kursen handlar om hur man lär sig att analysera och bygga upp en hemsida så den blir lättnavigerad och lockar många besökare. Jag har inte hunnit satt mig in i det så mycket men ska börja läsa "boken" imorgon på jobbet om det är lugnt.

kursen heter "Internet webbdesign med CMS" (CMS betyder Content Management System).
Man lär sig alltså inte den grafiska delen utan en hemsida utan man lär sig hur man bygger upp sidan för att navigationen och för att den ska vara lätt att hitta information.

Får se hur det går med kursen. ska göra mitt bästa. Vore kul att för en gång skull få en kurs dokumenterad på papper.
Finns ju inga noteringar från SYKES på vilka utbildningar man gått så man kan ju inte göra någon större meritförteckning över dom i sitt CV vilket är lite trist.
Borde man inte kunna kräva intyg för genomförda utbildningar under de 10 år man jobbat på SYKES. ska banne mig fråga imorgon, om inte annat lär det bli kul att höra chefen sucka.

Annars har det inte hänt så mycket annat än en lugn dag på jogget, kändes lugn iaf men kom ändå upp över 30 samtal. Torsdag och fredag brukar vara rätt lugna så vi får se vad man hittar på imorgon... ja just ja.. skulle ju läsa boken till utbildningen.

Min älskade Maria har varit i tankarna idag. Vet att hon tycker det är jobbigt med pluggningen men jag stöttar henne så gått det går. Du kämpar på jättebra gumman min, försök att inte sätta så stor press på dig sjäv bara ;)

Va in med bilen på service igår för de misstänkte att det var någon läcka i packningen vid bakaxeln. fattar inte så mycket av det mekaniska men tydligen hade de märkt något på grundservicen för ngn månad sedan.
Tittade in på lunchen och de fann inte att det var någon läcka just då men de hade en teori om att ventilen på bakaxel, som ska ventilera om det blir överhettat, var tät så övertrycket pressades ut lättaste vägen vilket var åt sidorna genom packningarna och då orsakade läckage.
De gjorde iaf rent ventilen och tvättade rent så ska jag köra som vanligt en vecka och sen be dom kolla ifall de ser om det är någon läcka. Oljenivån i bakaxeln var tydligen som den skulle så det kan inte läckt ut så mycket.

Längtar tills den dagen jag kan byta bil. Vill ha en nyare och finare bil. Vill ha en Audi A4 igen men en kombi. Tycker de är läckra. Om två-tre år har man kanske råd att byta.

En kollega på jobbet har varit på mig flera gånger och tycker att jag ska gå ishockey dommarkurs för att bli linje domare, men jag vet inte. Känner mig inte som jag har rätt personlighet för att vara domare. Gillar inte att stå i centrum och så. Har just nu inga planer på att gå någon domarkurs iaf. Längtar mest till fredag så man får åka skridskor igen.

Funderar på att införskaffa ett badmintonracket också för tydligen har SYKES en tid i sporthallen på onsdagkvällarna där några brukar vara och spela badminton. Det är ju hur roligt som hellst och väldigt krävande för kroppen. Inte många sporter som man aktiverar så stor del av kroppen hela tiden som i badminton. Skulle nog vara bra att röra bort fläsket lite. Brorundan är ju så himla trist att spankulera så det är kul att sysselsätta kroppen med någon annan aktivitet.

Dags att avrunda här, lev väl.

Kram till alla jag känner

Dagens musik, mammas nya favorit

Maia Hirasawa - The worrying kind


Längtar till lugnet vid stugan

Igår fick jag en väldig längtan till sommarstugan. Den ligger vid foten av ett fjäll några mil ovanför Hede och den här tiden på året brukar vara den allra vackraste där uppe.

Allt går i höstensfärger. Orange, gult, rött..... är nog bara den här veckan ut sen är höstfärgerna borta skulle jag tro.

Skulle vara skönt att bara komma iväg bort från alla bekvämheter som ström, rinnande vatten och måsten.

Sen har jag ju hört att det finns endel vedhuggning att sysselsätta sig med så lite kroppsarbete på köpet skulle man ju få också.

Riktar ett speciellt tack till bävern där uppe som återigen gett oss massa björkar att dra in och göra kaffeved av.

Sitter på jobbet och har det rätt lugnt för ögonblicket, lunch om en halvtimme.

Tänka sig, nu har jag skrivit på bloggen två dagar i rad. Mina nära och kära lär ramla av stolen :-p

Dra på trissor.... I'm back! :-o

Jahapp... då har man fått utstå ett och annat för att man inte bloggat på ett tag.... eller ett rätt långt tag kanske man ska säga.

Mitt senaste var 2008-07-17 kl. 22:22:57 så man kan ju säga att det är ett tag sedan.

De tre senaste månaderna har varit de bästa i mitt liv, den 12/9 firade jag och Maria 3 månader :).
Jag är så lycklig att jag träffade dig Maria. Det bästa som hänt mig kan jag säga utan att tveka.

Förhoppninsvis dröjer det inte länge förrens vi får vara tillsammans under samma tak, ser fram emot det väldigt mycket.
Verkar va lite tjurigt att hitta något jobb där nere, får fortsätta skicka in ansökningar härs och tvärs så kanske man får något napp snart.

Vad har hänt sedan jag skrev sist då, ja... mitt närminne är inte det bästa men jag har spenderat mycket tid tillsammans med min älskade Maria, nästan varenda lediga stund och tillsammans med dig så mår jag så otroligt bra. Glömmer allt som känns jobbigt med jobbet.  Vad mer har jag hunnit göra... Jag och Maria gjorde en härlig kräftskiva för oss själva. Vi lånade hennes föräldrars hus för en kväll och njöt som bara den. Kräftor och västerbottenpaj mums kan jag säga. Sen har vi varit iväg och grillat några gånger med hennes kompisar, kan väll säga att våra erfarenheter från grillning inte varit de bästa. Nästa sommar blir det korv med bröd älskling hehe.. Droppen var när vi köpt kycklingspett som såg himla goda ut men när de väl hamnade på grillen var det ungefär som att peta på ett korthus. kycklingen ramlade isär och blev bara en stor mos där på grillgallret. Som tur är har Maria snälla kompisar så vi fick några korvar med bröd av dom. Vi kunde ändå äta några kycklingbitar. Samma gång spelade vi även lite beachvolley boll och var ner och kände på havsvattnet som var rätt kallt men skönt på samma gång.

Några veckor senare tog  vi ett kvällsdopp ute vid havet och det var kanonskönt, länge sen man badade i havet. Senaste gången var när vi var i Lysekil på semester nån gång på 80-talet.

Nu i helgen som gick var jag ner och firade min älskling på födelsedagen. Blev bjuden på en mycket god smörgåstårta och hemmagjord polkagris glass. Mums! va det. Det roligaste var nog ändå gratulations kortet som hon fick från hennes kompisar.... "Till Pensionären" stod det på det. hehe.

Måste också passa på och säga att hennes familj är hur trevlig som helst, det känns som att komma hem när man träffar dom. Hur enkla och lättsamma som helst. Marias brorson är så gullig, nu har han lärt sig att gå också. Man ser verkligen hur fort de växer när man ses så ofta.

I fredags var jag och åkte skridskor för första gången sedan de fixade isen. Synd att det inte blir någon a-lags hockey i Sveg i år när de fixat så fin sarg och så. Men men, det finns säkert många som vill lira som inte blir tillfrågade. Organisationen i Sveg har alltid varit dålig. Ingen eldsjäl som kan dra ihop ett gäng utan man måste nästan vara infödd i gänget för att få vara med. Det är ljusår mellan hur organisationen runt lagsporter är i Hede och Sveg.

När man bodde i Hede spelade alla fotboll oavsett hur bra man va och det var verkligen konkurrens om att få vara med och spela. Vid sista träningen för match satt alla samlade och höll tummarna för att man skulle bli uttagen till match och blev man inte uttagen så var det bara att träna ännu hårdare och visa ännu mera att man ville vara med.

När man kom till Sveg så var all mycket mer slappt, speciellt med hockeyn. Här kunde några skippa vissa träningar och dyka upp sista träningen inför match för det fanns ingen som kunde peta dom. Konstigt var det också att det var nästan alltid samma spelare som var borta när det var dags för bortamatcher. Det var alltid samma kärna av spelare som följde med på bortamatcherna. Plötsligt hade många väldigt mycket förhinder när det vankades bortamatch men när det var hemmamatch var det inga problem att vara med.
Vet inte hur många gånger som tränaren suckat och suttit och ringt runt på morgonen 30 minuter försenad och sökt spelare för att följa med på bortamatch.

Det är som sagt synd att det inte blir någon a-lags hockey denna säsong efter allt de byggde upp under förra säsongen var det verkligen ett sug efter hockeyn igen och många åskådare skulle det bli men när luften gick ut så försvann allt intresse.. Det kommer bli ett stort EKO i ishallen när Ånge spelar sina tre "hemmamatcher" i Sveg.

Som sagt har jag varit ner och åkt skridskor och det smäller rätt rejält i plexit när man missar mål. Får nästan ont i öronen av ljudnivån som smällen ger ifrån sig. Skulle vara mäktigt ljudeffekter under en match med alla tacklingar och skott som kommer smälla där. 

Ser fram emot nästa fredag när man får åka skridskor igen, det är så otroligt roligt även om mjölksyran sprutar ur öronen efter några minuter.

Imorgon bitti ska jag lämna in bilen på service, de skulle fixa någon packning som börjat läka men det skulle gå på servicegarantin eftersom de bytte de där packningarna för inte så länge sedan.
Blir nog bilbyte om två år hade jag tänkt, får se vad som finns tillgängligt på bilmarknaden då. Något roligt men praktiskt ska det vara isåfall.

Sitter mest och tänker på Maria nu. Är så tyst i huset när du inte är här. Före sommaren så var det skönt att sitta ensammen och vara för sig själv men nu sedan jag träffade dig så känns det trist och långtråkigt att vara själv.
Längtar tills nästa gång vi träffas, hoppas det inte är allt för långt fram i tiden.

Måste ju skriva några rader om mina syskonbarn också, de är helt underbara. Varit hos mormor och morfar flera veckor och varit hur snälla som hellst. Ni har gjort ett superbra jobb med att uppfostra dom till att bli så snälla och omtänksamma. Önskar jag får lika snälla barn när det är dags. Det var spännande att komma över till mig och Maria och käka plättar och glass. Och när mormor hade fixat Bio med popcorn och biobiljett. Olov var biomaskinist och rev biljetterna innan inträdet till biosalongen. Det är de små sakerna som gör att vardagen blir värd och leva. Man behöver inte slänga ut massa pengar för att fylla dagen med spänning för de små barnen.

Minns också när de små busungarna badade i poolen bakom huset och det roligaste leksakerna de hade i poolen var två gamla schampoflaskor som man kunde spruta vatten med. Det behövs oftast inte massa dyra leksaker för att man ska ha roligt.

Barnen nu förtiden verkar inte behöva tänka och vara kreativa för att hitta på saker. När jag och brosan var små så tog vi pappas spade och skottkärra och tillsammans med de övriga ungarna efter vår gata byggde vi en BMX bana helt själva. Pappa hjälpte till ibland men vi fick sköta oss själva och vi lärde oss samtidigt mycket också.

Som tur var hade vi ett sågverk bredvid där vi bodde så det fanns gott om bräder att bygga koja av. Spillplank togs och ibland hände det att en och annan riktig blanka följde med också men det hörde liksom till spänningen lite.

Ja, det var goda tider när man var liten och bodde på den gatan. Alla var med varandra och hittade på bus och hade man inget att göra hittade man på något, var inga datorer och tv-spel på den tiden. Frisk luft och fysisk aktivetet hela dagarna.

Imorgon kommer kanske lönespecen och då får man se vad man får för lön, eller bidrag som vi på skämt kallar det på jobbet. Var ju sjuk två gånger förra månaden så det blir till att utkassera två karensdagar på den här lönen, inte bra! :-(

Hoppas jag lyckats mätta några bloggläsande familjemedlemmar med detta inlägg, om ni saknar något så kör in en kommentar! Kanske kommer det med i nästa inlägg..... runt juletid om jag håller samma tempo :-p

Som jag sa till dig min älskade, du betyder allt för mig och det jag sa till dig i helgen kom direkt från hjärtat.

" Om jag fick välja mellan 7 rätt på lotto och dig, skulle jag välja dig. För det finns en chans att jag kan få 7 rätt på lotto igen, men ingen chans att jag skulle hitta en sådan som du igen, för det finns bara en av dig"



Kram till alla jag känner.

Avslutar med en gammal goding, Johnny Cash- Gostriders in the sky.


RSS 2.0