Första snön kom idag

Då var det dags, idag kom första snön för året.

Var jättetrevligt att se när man vaknade och skulle stressa sig iväg till jobbet. Is på rutorn och snö.
Det är ju inte direkt snökaos och det var inte speciellt halt. Tur man satte på dubbdäcken för 2 veckor sedan.

Förra året kom ju 20-30 cm på en natt så det här var ju mer som morgonfrost.

(Klicka på bilderna för större version)



Och så här såg det ut där min Maria befann sig den här morgonen, lite skillnad :D


Mobilblogg

Nu är det första gången som jag prövar på att blogga via mobiltelefon. Reserverar mig för eventuella skrivfel :). Igår var jag och gjorde högskoleprovet. Sju stycken inklusive mig var där och gjorde det. Trodde det skulle vara många fler som skulle göra det. För min egen fel gick det sådär. Första delen som va matte gick av skogen rejält men de andra gick bättre. Skrev inte mer mina svar på får vänta på mitt resultat. Nu måste jag sluta för min lilla storebror står och muckar bråk så jag får ge han en omgån

PES08 och ömma tummar

Fick ett enormt sug efter att spela PES08 igår, köpte det i somras men inte spelat det så mycket men igår blev det fotboll för hela slanten.

Idag har jag ömma tummar efter sju timmars TV spelande.

Grymt kul spel när man väl börjar få spelet att flyta på. Blir troligtvis en omgång till ikväll :)

Annars lungt och skönt på jobbet, ta i trä, men tiden går så otroligt långsamt.
Sitter och slurpar på sista skvätten kaffe.... mums... blivit kallt nu också :-S




Får räcka för nu.....

Korvgrillning vid Ängskär

Här är några bilder från Ängskär som jag tog när vi var ute vid haven och grillade korv. Var en mysig men lite halvkylig eftermiddag. Men det var väldigt avslappnande. Bilderna kommer i lite oordning men vad gör de.












Åter på jobbet efter en härlig helg.

Den senaste tiden har varit hur skön som hellst. Min älskling och jag har spenderat de senaste 2 - 2,5 veckorna tillsammans och det har inte kunnat varit bättre.

I onsdags förra veckan va jag till Uppsala på arbetsintervju men efter ett väldigt dåligt erbjudande fick mina förhoppningar gå till en andra intervju hos ett företag i Östhammar och det gick mycket bättre. Jag ska dit på en till intervju i November och jag kan säga så här att den tjänst som de tänkte sig för mig verkar vara mycket intressant och utvecklande.

Arbetsplatsen verkar vara hur bra som hellst, mer som en familj med bra sammanhållning. Det blir ett upplyft jämfört med hur det är hos min nuvarande arbetsgivare som inte har mycket till personalvård.

Fredagen va också härlig, på kvällen var jag, maria och hennes kompisar in till Gävle för att fira Marias kompis Zara på hennes födelsedag. Vi hade bokat tid på bowlinghallen och jag bowlade för första gången i mitt liv och det gick jättebra, bara ett fåtal klot hamnade i rännan och jag kan säga att det var inte sista gången jag bowlade. Fick mersmak för den sporten. Det är en jättebra start på en kväll på stan.

Efter bowlingen gick vi till restaurangen Helt Enkelt i Gävle, eller gick. restaurangen låg typ en meter från ingången till bowlinghallen :-D.

De hade grymt god mat, jag åt Grillbiff med murkelsås och till efterrätt åt jag friterad camembert med varm hjortronsylt. ohh.. herrejösses va gott det var.. Gick mätt och belåten därifrån.

Lördagen skulle vi slappa och ha det skönt och det var vad vi gjorde. En skön sovmorgon och frukost vid 12 tiden. På eftermiddagen drog Jag och Maria tillsammans med Zara och Robban till haved vid Ängskär och grillade korv och mådde gött. Knäppte några kort med mobilen som jag tänkte lägga upp här när motivation finnes.

Det va rätt kallt men samtidigt skönt. satt mellan klipporna och hade det bara skönt.

Man luktade go lapp efter någon timme i röken från engångsgrillen. Tröttheten kom krypande när vi kom hem så det blev en dusch och sen en tupplur. Kvällen spenderades med en pizza på pizzerian och sen en kväll tillsammans med min älsklings kompisar.

Söndagen kom med blandade känslor, dels var det dag för mig att åka hem, fått rapporter om blixthalka och dåligt väder så man kände sig inte speciellt sugen på att sätta sig i en bil och åka hem till ensamheten igen. Eftermiddagen var vi bjudna till Zara på smörgåstårta och marängswiss och gud va gott det var. Efter en trevlig tid där blev det packa och hemfärd.. Åkte från Maria vid sjutiden på kvällen och kom hem vid 22:30 så alla rapporter om blixthalka och dåligt väder var som tur var fel. Vägen var torr och fin hela vägen.

Vid hemkomst upptäckte jag att jag glömt husnyckeln hos älsklingen. Kom ihåg precis vad jag tänkte när jag tog ur nycklarna ur fickan förra tisdagkväll. "De här behöver jag inte här, lägger dom här på bänken så dom inte kommer bort. Lär säkert glömma dom när jag åkter hem" och mycket riktigt... jag glömde nycklarna.

Tur att mamma och pappa hade en reservnyckel hos sig.

Nu sitter man på jobbet igen och går på autopilot, kommer inte träffa min älskade Maria förrens fredag om två veckor. Längtar redan efter dig!

Nu väntar jag bara på att få höra något från jobbet i Östhammar och när den andra intervjun är inplanderad så jag vet när jag ska åka ner igen. Ser fram emot detta och jag hoppas innerligt att jobbet blir mitt. Skulle vara skönt att göra något helt annat.

Tack för att jag fått spendera de bästa veckorna i mitt liv med dig min älskade. Gud vad vi skrattat de här veckorna.

Skickade mail till Alina Systems i Uppsala, dit jag var på intervju, och talade om att jag inte ville provjobba hos dom.
I mailet som jag skickade upptäckte jag sedan att jag gjort en fin felskrivning... istället för provjobba skrev jag provjogga...
ja, ja de förstod iaf vad jag menade.
Saxat from mailet: "Jag måste meddela att jag inte kommer att ta det erbjudande ni gav mig om att provjogga hos er."

hahaha... det är humor, det är humor :-D

Renovering, semester och jobbintervju

Då var man tillbaka igen efter en tids frånvaro.

Har inte gjort så mycket sedan senaste tiden förutom att tillbringa all ledig tillsammans med min älskade Maria.
Hon följde med mig hem förra söndagen och vi har fått en hel vecka tillsammans. I helgen hade vi det jättebra, i lördags kom brorsan och hans Kristina över och hjälpte till att riva ut allt skräp ur det halvrivna sovrummet. Det är ett projekt som stått still de senaste fyra fem åren men eftersom de tänker hyra mitt hus var det dags att göra något åt det.

Brorsan gick bärsärk på garderåberna och två släpvagnslass senare var det tomt på skräp. Nu återstår jobbet med att fixa till så det är beboeligt igen men det borde inte vara några större problem trots att jag har tummen mitt i handen.

Efter att ha lekt roomservice för en stund så blev det till att dra fram dammsugaren och ta bort allt damm som smugit sig ut i trappen och hallen efter allt skräpbärande.

En avslappnande middag avnjöts sen tillsammans med min älskling och brorsak och Kristina. Det blev taco och mycket prat och dryck. Brorsan bjöd på en skvätt Flaggpunch, mumma...  Sällskapsresan 2 Snowroller, stod sedan på programmet och endel skratt och lättsamstämning gjorde kvällen till en jättebra kväll.
Efter filmtajm blev det en stund med Singstar, gick väll så där... va rätt roligt och man märkte inte att tiden drog iväg och klockan var halv två innan vi kände oss nöjda på skönsången.

Brorsan gjorde en klassisk tolkning av Jackie Wilson's låt Reet Petite. Tror alla vek sig av skratt när man hörde refrängen i Olovs egen tolkning.

Hade jag inte suttit på jobbet just nu skulle jag lagt in den som låtlänk men Youtube är blockerat här på jobbet.

Igår söndag var det göra så lite som möjligt dag. Klev upp vid 12 tiden, åt en skönt frukost vid ett. Maria gjorde äggröra och det va jättegott. Sen slappade vi till det var dags att gå till mamma och pappa för att käka middag. Det var jättegott mamma.

När vi gick hem från mamma och pappa passade vi på att gå förbi kyrkogården. Maria tände ett ljus i minneslunden för sina nära och kära som lämnat jordelivet. Jag passade på att tänka på mina nära och kära också. Det va rätt kallt men ändå rofullt att sitta där vid minneslunden.
På vägen hem från kyrkogården fick vi idén att göra kladdkaka, Såg recept i Aftonbladet på kladdkakan som vann kladdkake-SM och jag kan bara säga att det var mumsigt.

Spenderade kvällen uppkrupen i TV soffan och såg på film. Först såg vi filmen This Is England och den va faktiskt bra. Därefter kollade vi på film nr två som var "300". Den var grymt snyggt gjort och jag tyckte den var jättebra.

Såg lite av Michael Moore's film SICKO också och det är skrämmande vilket sjukvårdssystem som de har där över.
Jag hoppas verkligen att den nuvarande regeringen inte tar USA som ett exempel på hur man ska förbättra sjukvården.

Jag som tycker att Sverige har ett hyffsad sjukvårdssystem kan inte låta bli att bli imponerad över det system som de har i England och i Frankrike.

Dollarn styr allt i USA, inte människolivet. Dags att ta makten till folket och inte lobbyisterna och de stora pengastinna företagen som köper sig in och bestämmer hur USA ska styras. Dags för en revolution i USA tror jag.

Återigen på jobbet som sagt, två dagars jobb den här veckan sen väntar tre dagars semester.
På onsdag ska jag till Alina Systems i Uppsala på arbetsintervju. Lite nervöst börjar det bli nu.


Näe, åter till jobbet.

RSS 2.0